CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, January 10, 2009

TIRED OF CADBURY & ROCHER!

QUESTIONS

hai nak tanye..selain coklat ferero rocher & cadbury, ade dak coklat lain utk wat hantaran?thank!

ye ekk asek2 rocher cam takde coklat lain kat kedai.hihii!!any idea?

ANSWER

Honestly, I think Ferraro Rocher is just perfect coz it looks classy yet still easy on the pocket. Cost-effective eh! N not to mention, it has this aromatic elements of the flavorings. Sedap! :D

Ok, there r scores of brands n various types of chocs in supermarket, from dark chocolate to white chocolate, mint chocolate, unsweetened chocolate, milk chocolate n not to forget, sugar-free chocolate, my… Just to name a few. N this psychoactive food also comes in several forms – bar, truffles, praline, crunches, ganache, etc. So what’s the BEST chocolate to buy for hantaran purpose?

Ok, I can name a few n I’m pretty sure they r quite familiar. I divide it into two (2) categories:-

a) Standard chocs – Cadbury, Rocher, Beryl’s, Beryl’s, Hershey’s, Kit Kat, Kinder Bueno, Mark & Spencer chocs, etc.

b) Luxury chocs – Lindt, Patchi, Fidani, Chocz, etc.

Oh yeah, even Koko Jeli n Choki Choki pun boleh dijadikan coklat utk hantaran. Y not? ;) Use ur power of creating n decorating to transform from trash to treasure! In fact nowadays, the buzzword on everyone’s lips when it comes to spending seems to be chic-onomy – chic stuffs that make u look stylish on a budget. Or at least, pricier items that worth the price!

I would say that u should ask urself first. R u into luxury chocolate? Do u bother of what people WANT to see n u don’t mind wasting ur money to impress? (Impress doesn’t mean u have to make a hole in ur purse!) Hehehe… Biasa la… Face the fact, bila beli barang-barang hantaran, mesti la nak up sikit, ye tak? Bukan apa, we always tend to have something different, tak kira la di mata kita or tetamu yg melihat.

Now, I always go for Ferraro Rocher to save my budget. But if I have extra cash to stash, luxury chocs like Patchi will be on the top of my list. Luxury chocolates are worth the money and they show that you have good taste. Ye la, nak bagi kat orang mesti la yg elok, or at least which will not easily thaw out. Tapi, mahal-mahal beli, make sure sedap! Ha, nanti rugi je! Plus, most of luxury chocs ni kita tak payah fikir dah nak deco macam mana coz they always come in lovely n fine-looking decorations like ribbons, plate, bowl or basket. Or…, if u r thinking of saving some money, I think it is wise if u just buy the chocolates n deco them by urself, instead of buying the whole set. Unless u beli yg dalam basket tu cheaper la. Coz kadang-kadang terasa macam kita bukan beli Patchi chocs, but we r buying the plate! Plate tu ada yg beribu! Tapi ada jugak yg murah… :D Nak deco macam mana?


Buy the chocs only... Arrange them in a silverware/plate/glass bowl/even vase! Use ur creativity... Refer below...




U might want to cover it with transparent plastic for hygenic purpose. :)


However, Patchi n Fidani r quite common nowadays. So y don’t give a crack at GODIVA!!! :D Go for the Exclusive G Collection for elegant look. But, as it falls into luxury chocs, it will definitely come with hefty price tag! :D One small bar of Godiva dark chocolate cost RM20 n a small box with less than 20 pieces inside cost ard RM100++ But if u or ur partner is a truly chocoholics, then Godiva is the ultimate dream! :D Anyways, u may purchase Godiva at KLCC, Pavillion n KLIA. N oh, don’t forget to taste the Godiva ice blended dark chocolate topped with whip cream and raspberry syrup, cost ard RM22. The taste was a gazillion times better than Starbucks and Coffee Bean chocolate ice-blended. :D

Or… If u prefer something exotic n classy, u might want to have BATEEL date chocolate truffles! Yup, kurma. Kalau tak suka kurma, nak coklat je pun ada… They also have this wedding service called customized wedding hantaran with starting price at RM150. The price can go up to RM1K! Omg… I’d rather stash it for a designer bag! :D But if u have extra cash then y not?! :D Btw, RM150 tu including Bateel chocs or date chocs plus decorations. Ada la besar pinggan makan… Bateel stores r located at Level 2 KLCC n GF Bangsar Shopping Center (BSC).

Ok, sometimes we might want to spare the luxury chocs for wedding n prefer standard chocs for engagement. Kan? Well, I would say that it is a smart practice to do so. Save the best for the last! Hehhe… Sooo, let’s be creative to transform the standard chocs into a sassy something! ;)

I have two (2) options (please feel free to share urs):-

a) Get the atypical / limited edition of standard chocs rather than the common sell at supermarket. It’s quite difficult to find it though, as most of these chocs r available at places like KLIA, KL Central, n specialized chocs booth.




b) Use ur ever twisted mind to make it attractive. Jom tgk beberapa contoh!


Clear box ni murah je. Boleh dpt less than 50 cents kat Semua House. Besides Kisses, boleh letak sweets / koko jeli / Cadbury choc eclaires.

Nak lagi menarik boleh add artificial / plastic flowers. Butterfly pun boleh! :D

Box kecik-kecik ni pun boleh dapat di Semua House. Price lupa la... ;) Kalau box dah ada pattern, tak payah deco sangat. Letak white ribbon pun dah cukup.

Or boleh jgk letak dlm glass, wrap dgn net n ikat ribbon. Net putih cantik kot... Biar dia kontra!

Nak lagi senang, beli plastic kat kedai, masukkan chocs, ikat ribbon, letak atas dulang hantaran or dlm English white tray. Siap!

Choc bar pun boleh buat hantaran. Cumanya jarang sebab takut cair, kan? But still not a biggie, kalau ada tin kat rumah, wrap with wrapping paper yg lawa, susun choc bar mcm kat atas tu, add crumple papers around n letak ribbon seketul. :D Oh ye, nak deco Choki Choki mcm ni pun sesuai!


Haaa, Beryl's ada heart-shaped chocs mcm ni. Murah je. Kalau beli kat Beryl's factory kat Shah Alam tu, lagi murah! Box ni byk tempat ada jual. But I prefer the one kat KLCC tu, D'Nata. :)


P/S : Just be more carefull of the ingredients. Some imported chocs ada alchohol n wine.

9 comments:

~mIsS_p00h~ said...

gulp!~

ceklat je pn, dh scary nk masuk dlm list! apetah lg yg luxury!~ =))

ok2, nnt imp0rt wedding planner frm srwk yerp! :-"

myz said...

Perkahwinan sekali seumur hidup dn pastinya kite maukan yg terbaik. Slamat penganten baru. Sy pon soka patchi tu! ;D

Anonymous said...

dnata memang bestt! byk choice kan? suke la... kak, kalo carik brg kt sff ok x? mahal x?

Liyana said...

Kalau nak kelainan tapi harga ok, maybe boleh survey kat KLIA choc shop atau ke Cold Storage (kat sini selalunya choc varieties lain dari common supermarkets. E.g. yang kat Great Eastern Mall).
Selamat buat persiapan. Just to share, my choc untuk hantaran dulu unknown brand..hehe.. buat cukup syarat aje. Got it at Senai Airport, last minute shopping menjelang wedding.

http://no-white-labcoat.blogspot.com/2008/11/terkenang.html

Pink Stilettos said...

i personally think Godiva punya ice-blended drinks taste biasa jer, nothing special despite the price. I still prefer Dome Espreski drinks above all when it comes to ice-blended drinks! :D

Naddy said...

i agree, godiva choc drink biasa2 aje... nuthing extravagant abt the taste ehehe

Aisyah said...

i suke ur idea clear box ngan riben tu. wat door gift pun ok kan? errmmm...riben tu slalu org bubuh name kan? same ke harga ade name xde name? ha, sedap sgt ke godiva ni? my frenz kate sedap tp tu lah maheyy! heheh....so i x nah rase lg.esok2 leh ajak bakal suami merase!! ;)

Ms.T said...

thank u sbb wat post nii sis!xsangke lak choki2 leh jd hantaran gak ..jimat bajet kan?hehehehe....

dialicious said...

nak tanye..how much is the small box ,the one u said can get in semua house tu?ade lagi ke rasenye?hehe..tq